Megosztás

Szakadj ki a megszokott munkavégzésből!

Összegyűjtöttünk 11 elképesztő statisztikai adatot a cowrorkingben dolgozó emberekről, ami segít eldönteni te milyen munkaformát válassz!

A coworking irodák nagyon jók arra, hogy produktívan töltsük el az időnket, valamint segítenek megalkotni a magánélet-munka egyensúlyt. Növeli a vállalkozók magabiztosságát és hozzáférést biztosít egy olyan kapcsolati hálózathoz, amelyben sok innovatív vagy hasonló gondolkodású ember dolgozik.

       1. A szabadúszók, kezdő vállalkozók növekvő száma

2020-ra a munkaerő 40%-a várhatóan szabadúszókból, vállalkozókból, távmunkában dolgozókból vagy külső alkalmazottakból fog összetevődni. 

 Ez egy olyan szám, ami mellett nem mehetünk el. Rengeteg ember szeretne rugalmasabb, szabadabb életformát, amit mindenképp figyelembe kell vennünk.

Ezért a coworking irodák népszerűsége is tovább fog nőni, és a cégeknek, akik távmunkásokat alkalmaznak, sok előnnyel járhat egy ilyen hely. Ha van olyan alkalmazottad, aki otthonról szeretne dolgozni, akkor az egyik legjobb felajánlás számukra a közösségi irodából történő munkavégzés.

         2. A Coworking egészségesebbé tesz

Az emberek 70%-a, akik felhagytak a hagyományos irodai munkával és coworking-ben dolgoznak sokkal egészségesebbnek érzi magukat.

 Ez annak lehet köszönhető, hogy az emberek elhagyták a stresszt, ami a hagyományos irodai munkával jár, nincs kiabáló főnök, nincs nyomás, feszültség, valamint állandó verseny a munkatársak között, továbbá a coworking irodák jellegzetes letisztultsága, színessége is jó hatással van az emberi testre és lélekre

3. Hatékonyabb munkavégzés

A közösségi irodát használók 64%-a több feladatot csinál meg és jobban tartja a határidőket.

 Ez egy fantasztikus szám, ami a coworking irodák igazi erejéről árulkodik. Ha cégednél szabadúszók és home office-ban dolgozók látják el a mindennapi teendőket, akkor hatalmas előny lehet számodra, ha tisztában vagy vele, hogy a közösségi irodákban dolgozó emberek sokkal produktívabbak. Segíts nekik, hogy megkapják ezt a lehetőséget!

      4. Jobban fókuszálnak

A közösségi irodában munkaállomást használók 68%-a jobban tud koncentrálni a munkájára.

 Aki dolgozott már ilyen helyen az tudja, hogy ez a különleges energiák miatt lehet, ami az ilyen irodákban jelen van, ugyanis mindenki egy dologért van ott, mégpedig azért, hogy dolgozzon és alkosson. Körülöttük az összes embernek feladata és célja van, nem csak ücsörögnek, mint egy kávézóban. Olyan rezgések vannak a térben, amik munkára motiválnak. Például ha elmegyünk a konditerembe, sokkal hatékonyabb egy olyan alkalom, amikor keményen eddzenek körülöttünk, és nem mi vagyunk az egyedüliek a teremben.

      5. Az emberek elégedettek a munkahelyükkel

A közösségi irodákban dolgozók 92%-a teljesen elégedett az irodájával.

 Ez egy nagyszerű statisztika és mindenki, aki közösségi irodát üzemeltet egy kicsit büszke lehet magára, hiszen: melyik cég mondhatja el magáról, hogy az alkalmazottak ilyen nagy százaléka szeret ott dolgozni?

 Ennek egyik nyomós oka az, hogy az ilyen irodák sokat foglalkoznak azzal, hogy a benne dolgozók egy erős közösségben érezzék magukat.

Sok networking-el kapcsolatos eseményt és közösségépítő rendezvényt szerveznek.

      6. Könnyebben ismerkednek

91% könnyebben lép kapcsolatba másokkal, munkán kívül és közben egyaránt.

 A közösségi irodákban biztos, hogy fogsz olyan emberekkel találkozni, akikkel amúgy soha nem sodort volna össze az élet, pedig hasonló a gondolkodásotok és egyből megtaláljátok a közös hangot.

 Az ilyen találkozások boldogabbá és magabiztosabbá teszik az embert, ezért könnyebben fog nyitni mások felé a munkájukon kívül is.

     7. Nyugodtabbá válsz

A közösségi irodában az emberek 60%-a nyugodtabban viselkedik szabadidejében és otthon.

 Sokaknak ez a kedvenc statisztikája.

 A mai világ egyik legnagyobb problémája, hogy az emberek megtalálják a munka és a magánélet közti egyensúlyt

A legtöbben a felgyülemlett munkahelyi stresszt és feszültséget hazacipelik, és bizony a családtagjaikon és a gyerekeiken vezetik le azt. Minden, ami megóvja a család és magánélet egészségét az segít, és a coworking irodák megadják azt a szabadságot, valamint rugalmasságot, amire a vállalkozóknak szüksége van.

    8. A fiatalos életérzés

A közösségi irodában dolgozók 78%-a 40 év alatti.

 A legtöbb ember, aki ilyen helyen dolgozik fiatal, de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag fiataloknak való hely.

 Ez csak a hangulatot teszi fiatalosabbá, pörgősebbé hiszen mindegy hány éves vagy, mindenki szeretne produktívabb és egészségesebb lenni, valamint szeretné kialakítani a munka és a magánélet közti egyensúlyt.

     9. Önbizalmat ad

A közösségi irodákban dolgozók 90%-a sokkal magabiztosabbnak érzi magát.

 Ez bizonyára egy újabb placebo hatás, amit a modern környezet és letisztult dizájn nyújt, de mindenki, aki ott tartózkodik, azért van ott, hogy minél keményebben dolgozzon, ami téged is arra sarkall, hogy ugyan így cselekedj.  

Plusz az erőforrások, a modern felszerelések a szakmai rendezvények és a támogató hálózat, amit az ott kötött kapcsolataid adnak, magabiztosságot kölcsönöznek.

      10. Több pénzt keresnek

Az itt dolgozók 50%-a nagyobb bevételt könyvelt el mint azelőtt.

Ez egy érdekes statisztika. Úgy gondoljuk, hogy azért lehet ez, mert motivált vagy a keményebb munkára, mint otthon, egyedül vagy egy kávézóban. Egyszerűen komolyabban veszed a feladatod, ha van egy hely, ahol csak ez fontos.

Egy olyan dolog, amit minden egyéni vállalkozónak észben kell tartani!

     11. Szeretnek a munkaóráktól eltérően dolgozni

A felhasználóknak csak 30%-a dolgozik a megszokott munkaórákban. 

Ez a coworkingen túlmutat. Az embereknek szükségük van függetlenségre és szabadságra ahhoz, hogy ki tudják választani a legmegfelelőbb időpontot, amikor a legjobban tudnak koncentrálni a munkájukra.

A coworking irodáknak is látniuk kell az igényt, és tovább nyitva tartaniuk.

2018.02.27.

Ha vállalkozóként vagy szabadúszóként szeretnél egy inspiráló, fiatalos környezetben dolgozni, de nem szeretnél fenntartani egy teljes irodát, akkor jó helyen jársz. A szolgáltatások menüpont alatt azonnal tudsz időpontot foglalni nálunk!