7 dolog, amit tehetsz, hogy a koronavírus alatt is működőképes maradjon a vállalkozásod

Sok vállalkozás került bajba a koronavírus miatt, hiszen az önkéntes vagy kötelező karantén, a társadalmi távolságtartás, sok országban vesztegzár miatt jelentősen csökkent a fogyasztás, több cégnek kapacitáscsökkentést vagy a működés felfüggesztését kellett eszközölnie. Itt van azonban 7 pont, amely segíthet a vállalkozásoknak a krízishelyzetben, Nicholas Bahr kockázatkezelési szakértőtől.

Elolvasom

Home office: így dolgozz otthonról anélkül, hogy megőrülnél

A home office-nak kétségkívül megvannak az előnyei (olyan zenét hallgathatsz, amilyet csak akarsz és senki sem zavar meg ötpercenként), de mindig eljön az a pillanat, amikor meg kell küzdened az elszigeteltséggel és az egyedülléttel. A Wired összegyűjtött néhány tanácsot arra vonatkozólag, hogyan dolgozz távmunkából anélkül, hogy megőrülnél.

Elolvasom

Elvesztettem az állásom a koronavírus-járvány miatt: mit kell most tennem?

Rengetegen veszítették el az állásukat a koronavírus-járvány kitörése miatt, és várhatóan még nagyon sokan fogják. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy „sok százezres” munkanélküliséggel számol a kormányzat. Sokak számára most az egyetlen bevételi forrás az álláskeresési járadék lesz. Mutatjuk, mi a teendő, ha igényelni szeretnéd a juttatást.

Elolvasom