Megosztás

Coworking multiknak? Működhet?

Korábbi bejegyzéseinkben arról beszéltünk, hogy ha az ember egyéni vállalkozóként vagy freelancerként tevékenykedik, nincs kötött munka ideje és nem kell bejárni a munkahelyére. A legoptimálisabb számos okból a coworking, nem pedig a home office és a kávézó vagy akár saját méregdrága iroda.

Most szeretnénk az ellenkező szemszögből megmutatni, egy úgymond hagyományosan működő multinacionális cégnek miért érheti meg coworking irodába költöztetni az alkalmazottakat.

Sokan nem érthetik mi értelme egy cégnek, ami a legtöbb országban képviselteti magát és több dollármilliárdos bevétellel rendelkezik, ami 1 hét alatt gyárakat és irodaházakat emel a magasba és több millió alkalmazottal rendelkezik, mégis beülteti munkavállalóit egy olcsó, idegen emberektől hemzsegő közösségi irodába.

Bemutatunk 5 érvet, ami a coworking irodák mellet szól még akkor is ha, multinacionális cégről beszélünk.

1. Ösztönzi az elkötelezettséget

Az emberek teljesítményét nagyban befolyásolja a környezetük és az, hogy mennyire elkötelezettek az adott céggel, tevékenységgel kapcsolatban. Egyre több nagy vállalat küldi az alkalmazottait home office-ba, mert a munkájuk nem kívánja meg a személyes jelenlétet és az alkalmazott is boldog, ha nincs napi 8 órát „fogva tartva”, valamint nem kell az utazással bajlódnia nap, mint nap úgymond teljes szabadságot kap. Ám az otthoni munka sokszor ingerszegény, unalmas és nagy erőfeszítéseket igényel, hogy tudjunk koncentrálni. Ezért tökéletes megoldás, ha a vállalat egyenesen egy coworking irodát választ az ott dolgozóknak, hiszen itt folyamatos a nyüzsgés, mindenki a munkájával foglalkozik, könnyen megközelíthető helyen van, modern és inspiráló a berendezés, illetve 100%-ban megmarad a szabadság és az önálló időbeosztás. Ezzel elérhetjük, hogy alkalmazottjaink elkötelezetten végezzék a munkájukat, hiszen a legjobb környezetben és teljes szabadságban dolgozhatnak.

2. Magas szintű infrastruktúra és technológiai háttér

Ha home office-ban dolgoztatjuk az alkalmazottjainkat, akkor is fontos, hogy olyan környezetet biztosítsunk, ahova szívesen járnak az emberek dolgozni és mindent megadjunk, ami megkönnyíti és elősegíti a hatékony munkavégzést.  A közösségi irodákban pedig minden megtalálható, ami ehhez kellhet: a legmodernebb eszközök és irodai felszerelések, szélessávú internet elérés, karbantartó személyzet, recepció, postai szolgáltatások és nagyszerű kávé áll az alkalmazottak rendelkezésére.

3. Változatos és illik a mai világ munkastílusához

A legtöbb szellemi munkásnak manapság elegendő egy laptop és egy mobil a munkájához, ezért már nem szükséges, hogy az irodában vagy otthon egy helyen üljenek és ugyan azt az asztalt vagy falat bámulják egész nap, a közösségi irodák színesek  és változatosak, találni egyszerű asztalokat, puha kanapékat, pihenő zónákat és elszigetelt, csendes irodákat. Így az ember mindig frissen tudja tartani magát és jobban tud koncentrálni.

4. Hatalmas kiadásoktól menti meg a céget

A coworking irodák olcsók, hiszen csak egyetlen egy asztalt kell alkalmazottunknak kibérelnünk, nem pedig hatalmas irodaházakat, horribilis rezsiköltséggel, vagy nem kell egy többmilliós beruházásba fektetnünk, hogy saját irodaházat építsünk, amivel később is csak a baj lesz. Egyszerűen igénybe vesszük a legközelebbi coworking irodát, ha nagy létszámban szeretnénk elhelyezni a dolgozóinkat, akkor pedig megegyezünk az adott irodával és évekre bebiztosítjuk a helyünket náluk, miközben rengeteg pénzt spórolunk meg.

5. Megmentjük a Földet

A központi elhelyezkedésnek köszönhetően könnyedén elérhető tömegközlekedéssel vagy kerékpárral ezért rengeteg károsanyag kibocsátástól óvjuk meg a bolygónk, illetve az otthon dolgozók sem égetik a villanyt, hűtik vagy fűtik a lakást csak maguknak, hanem egy közösségi térben gyűlnek össze, ahol ezek a feltételek mind adottak. Így ha közösségi irodába irányítjuk a munkásainkat, nagyban hozzájárulunk az emberiség fennmaradásához!

2018.04.10.

Ha vállalkozóként vagy szabadúszóként szeretnél egy inspiráló, fiatalos környezetben dolgozni, de nem szeretnél fenntartani egy teljes irodát, akkor jó helyen jársz. A szolgáltatások menüpont alatt azonnal tudsz időpontot foglalni nálunk!